Over Injera Habesha

Injera is in Ethiopië een soort Pannenkoek. Injera wordt gemaakt van Teff (een Graansoort). Teff kun je alleen vanuit Ethiopië importeren. Injera wordt gebruikt om sauzen en bijgerechten te serveren in plaats van rijst of brood. Lang niet iedereen heeft de rijkdom van de Afrikaanse keuken al ervaren. Daar wil 'Restaurant Injera Habesha' graag verandering in brengen: Een Afrikaanse eet-etablissement met specialisaties uit de Ethiopische keuken. Vers, gezond en betaalbaar.

De Ethiopische keuken is een combinatie van de Noord-Afrikaanse en Indiase keuken en kent een aantal producten die uniek zijn voor Ethiopië. De Ethiopische keuken kent uitgebreide rituelen als het gaat om eten en drinken, vooral door de kruiden en specerijen en de speciale manier van voorbereiden. Het begint en eindigt met een uitgebreid was-ritueel. Het gezamenlijk eten van 1 bord geeft de maaltijd een diepere betekenis. De Ethiopische keuken is uitermate geschikt om te delen. Eten is de belangrijkste sociale activiteit. Samen van een maaltijd genieten zorgt voor saamhorigheid en versterkt de vriendschapsbanden.

Restaurant Injera Habesha vestigt zich in de omgeving van Rotterdam West (Delfshaven, richting Centrum).
Hier bevindt zich een mix van culturen.

Restaurant Injera Habesha biedt een fijne plek waar mensen bij elkaar kunnen komen ongeacht achtergrond, met combinaties van eten, drinken, muziek en activiteiten zoals kookworkshops en traditionele koffie ceremonies. Zo wil Restaurant Injera Habesha een totale beleving creëren van de rijkdom van de Ethiopische Oost-Afrikaanse cultuur. Het restaurant is in een authentieke, traditionele en moderne stijl ingericht.

Restaurant Injera Habesha is opgericht door ondernemer Fasiga Brihanu. Zij komt uit Ethiopië en woont al 20 jaar in Nederland. Fasiga heeft een financiële achtergrond en in het organiseren van muziekevenementen.
Ze combineert deze vaardigheden met haar liefde en passie voor eten, koken en horeca in het algemeen.

Meer weten?

  0687680565
  injara.habesha@gmail.com
Hudsonplein 7B, 3025 CA Rotterdam

Copyright © 2022 Injera Habesha Restaurant